26 Mayıs 2011 Perşembe

Sınırdışı vol:1 Makedonya.

Selamlar herkese! Evet arayı fazla açtım ama,sizlere anlatacak şeyler bulmak için yollara düştüm ve iki ülke gezdim dostlarım!  Makedonya ve Yunanistan'a gittim,bu post Makedonya ile ilgili.
Söylenecek çok şey var aslında ama,genel hatlarıyla geçeyim ki resimler konuşsun diyorum. 2.4 Milyon nüfusuna göre büyük bir ülke aslında Makedonya.Dağlar,ovalar,ırmaklar ve doğal ne kadar güzelliği varsa hepsi korunmuş.Toplamda 5 tane büyük şehri var,ben 4'ünü gezdim.Manastır,Üsküp,Tetova ve Ohrid.Manastır'da Atatürk'ün okuduğu okulu onun anısına müzeye çevirmişler,türklere olan sempatileri muazzam.Manastır biraz kasaba gibi,Üsküp de öyle.Geniş sokaklar,her yerde çeşmeler,su kemerleri.Yerel yemekleri güveçte kuru fasulyenin üzerinde servis edilen köfteleri,şirin şirin "afiyet ola!" diye bağıran garsonları.Hiç anlaşılmayan alfabeleri beni epey zorladı:)
Tetova,arnavutlar daha fazla bu şehirde.Ama daha hareketli,daha bir şehir gibi.Ankara'ya benzettik biz,bilemedim.Zaten çok kalamadık,Ohrid'deki otelimize check-in yapmamız gerekiyordu.
Ohrid.Kesinlikle en sevdiğim şehri oldu bu ülkenin! Dar sokaklar,ahşap evler,Ohrid gölü.Derinliği bazen 270metreyi bulabilecek kadar derin,bir o kadar sakin.Her vitrin bembeyaz,Ohrid'in incisi meşhur çünkü.Orman ve göl manzaralı muhteşem otel,sabaha düşülen Yunanistan yolları.Aşılan Mavrova dağları,uçurumları görünce adrenalin basan bünyeler:)
Makedonya tatilimin genel özeti bu dostlarım.Resimler konuşsun mu o zaman? Baştakiler Manastır ve Üsküp'ten,sonra Ohrid.Sevgiler:)
Hey guys! Hope everyone is ok.I know it's been a long while,but i was abroad,travelling to Macedonia and Greece! Here are the photos that i've took in Macedonia.It's a wonderful country,full with natural beauties and kind people.
I visited 4 cities;Bitola,Skopje,Tetova and Ohrid. Skopje is the capital city,but the museum of Ataturk is in Bitola,the city that Ataturk spent his early years in school.Macedonians love Atatürk and Turkey,and their behaviour to us was adorable.
We ate somethings at Skopje.Haricot beans with meatballs on it.It was delicious! The drinking fountains are in every alley,the water is free! Most of the macedonians know a little bit of Turkish but their alphabet is really hard.
After skopje,we went to tetova,where albanians are living most.And after that,we went to Ohrid.It's a coastal city,it's near the lake of Ohrid.A huuge lake,the depth is 270mt sometimes! How incredible!
The hotel that we stayed is called Granit Hotel.The scenery was perfect,you wake up and see the lake in front of your room.Agggh it was amazing!
So that's all.I'm gonna post the greece photos later.Love you all fellas,xoxo!




































3 yorum:

  1. mado mu?? :))

    süper bir seyahat olmuşa benziyor, senin adına çok sevindim..
    ve bu arada evet, özletmiştin kendini! :)

    http://wear-a-smile-wear-a-smile.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. aah ne hoş fotograflar :) bol bol eğlenmişsindir. ben de yunan adalarındaydım.bloguma bi göz at istersen, bi kaç foto postladım.sevgiyle kal.

    http://nazlibabaoglu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. @wear a smile:hahah aynen onlarda da mado var ama dondurmaları bizimkinin yanına yaklaşamaz bile:)
    teşekkür ederim cnm hakkaten çok güzel günlerdi,yunanistan resimleri de blogda artık:)

    @nazlı babaloğlu:oo süper! ben yunan adalarına özellikle santorini'ye gitmeyi o kadar istiyorum ki belki bu yaz bir çıkartma yaparım:)

    YanıtlaSil

atış serbest!