26 Mayıs 2011 Perşembe

Sınırdışı vol:1 Makedonya.

Selamlar herkese! Evet arayı fazla açtım ama,sizlere anlatacak şeyler bulmak için yollara düştüm ve iki ülke gezdim dostlarım!  Makedonya ve Yunanistan'a gittim,bu post Makedonya ile ilgili.
Söylenecek çok şey var aslında ama,genel hatlarıyla geçeyim ki resimler konuşsun diyorum. 2.4 Milyon nüfusuna göre büyük bir ülke aslında Makedonya.Dağlar,ovalar,ırmaklar ve doğal ne kadar güzelliği varsa hepsi korunmuş.Toplamda 5 tane büyük şehri var,ben 4'ünü gezdim.Manastır,Üsküp,Tetova ve Ohrid.Manastır'da Atatürk'ün okuduğu okulu onun anısına müzeye çevirmişler,türklere olan sempatileri muazzam.Manastır biraz kasaba gibi,Üsküp de öyle.Geniş sokaklar,her yerde çeşmeler,su kemerleri.Yerel yemekleri güveçte kuru fasulyenin üzerinde servis edilen köfteleri,şirin şirin "afiyet ola!" diye bağıran garsonları.Hiç anlaşılmayan alfabeleri beni epey zorladı:)
Tetova,arnavutlar daha fazla bu şehirde.Ama daha hareketli,daha bir şehir gibi.Ankara'ya benzettik biz,bilemedim.Zaten çok kalamadık,Ohrid'deki otelimize check-in yapmamız gerekiyordu.
Ohrid.Kesinlikle en sevdiğim şehri oldu bu ülkenin! Dar sokaklar,ahşap evler,Ohrid gölü.Derinliği bazen 270metreyi bulabilecek kadar derin,bir o kadar sakin.Her vitrin bembeyaz,Ohrid'in incisi meşhur çünkü.Orman ve göl manzaralı muhteşem otel,sabaha düşülen Yunanistan yolları.Aşılan Mavrova dağları,uçurumları görünce adrenalin basan bünyeler:)
Makedonya tatilimin genel özeti bu dostlarım.Resimler konuşsun mu o zaman? Baştakiler Manastır ve Üsküp'ten,sonra Ohrid.Sevgiler:)
Hey guys! Hope everyone is ok.I know it's been a long while,but i was abroad,travelling to Macedonia and Greece! Here are the photos that i've took in Macedonia.It's a wonderful country,full with natural beauties and kind people.
I visited 4 cities;Bitola,Skopje,Tetova and Ohrid. Skopje is the capital city,but the museum of Ataturk is in Bitola,the city that Ataturk spent his early years in school.Macedonians love Atatürk and Turkey,and their behaviour to us was adorable.
We ate somethings at Skopje.Haricot beans with meatballs on it.It was delicious! The drinking fountains are in every alley,the water is free! Most of the macedonians know a little bit of Turkish but their alphabet is really hard.
After skopje,we went to tetova,where albanians are living most.And after that,we went to Ohrid.It's a coastal city,it's near the lake of Ohrid.A huuge lake,the depth is 270mt sometimes! How incredible!
The hotel that we stayed is called Granit Hotel.The scenery was perfect,you wake up and see the lake in front of your room.Agggh it was amazing!
So that's all.I'm gonna post the greece photos later.Love you all fellas,xoxo!




































16 Mayıs 2011 Pazartesi

Seviyorum../I love..

Nişantaşı'nda rastladığım bu manzarayı../The beautiful scene that i got along at Nişantaşı


Vintage Christian Dior güneş gözlüklerimi/My vintage CD sunnies

Kalemlerimin çoğunu toparlayan bu kova benzeri şeyi:) / the stationery-ish item that holds most of my pen/pencils

Bu sabah yürüyüşümde makyaj malzemelerimi toplamak için bulduğum bu kutuyu,çok kullanışlı çıktı dostlarım!/the box that i've found and bought immediately for my make-up thingies.so useful fellas!

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Night Look with Maxi Skirt

Night Look with Maxi Skirt


Selamlar dostlarım! Son zamanlarda moda olmasına çok sevindiğim bir parçayı yaz gecelerinde dışarı çıkarken giydiğimi hayal ettim,ve ortaya bu kombin çıktı.Upuzun eteklerin ve pilelerin bu yazı nasıl domine ettiğini biliyoruz.Michael Kors'un bu muhteşem tasarımı hem uzun hem de pileli,yani bir taşla iki kuş vurdum:)Üzerine bulduğum bu pullu üst eteğin üzerine hafifçe çıkabilir ve lastiği kapatabilir,veya kapatmayabilir.İstanbul'un geceleri soğuyan havasına da nude tonlarda bir ceket seçtim.Alexander McQueen'in kurukafa motifiyle tasarladığı herşeye hayranım,bu kombinde de kullandım:)Topuklu ayakkabı giymeyi pek tercih etmediğimden de tercihim rahat bir sandaletten yana.Ama illa topuklu giyeceksem bu kombini flatform dediğimiz hem dolgu topuklu hem düz tabanlı ayakkabılarla tamamlardım.Peki siz nasıl bir kombin yapardınız? Bunu beğendiniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum,sevgiler:)
Hey guys! Well i prepared a look for you about a cloth that i totally love:Maxi Skirt! You all know it's the new trend in this summer.Maxi skirts and pleaded skirts are totally two must-have pieces.But if you buy this Michael Kors skirt,you're lucky because it's both pleated and superduper long.I fell in love with this wonderful design,aaaagh! It's pretty expensive,d'ough. (salute,homer simpson!) Well i picked up a short crochet top,if you want you can put the top into the skirt,or the opposite.I love Alexander McQueen's designs that includes skulls in it,so i picked up a ring and a clutch.And of course,sandals:) I don't like wearing pumps so much in summer,so i completed the look with my loyal pair of gladiator-ish shoes.But if i had to wear some shoe else with this look i'd probably choose a pair of flatforms.The bracelet is a pretty option,i liked it.
So,what's your opinion? Did you like the look? Which pieces you use for a look with maxi skirt? I'd love to know,please add as a comment.Love you all guys,xoxo!

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Tatil Planları Başlasın!

Bugün takvime bakıp da panikleyenimiz olduysa diye baştan söyleyeyim,yalnız değilsiniz.Mayıs gelmiş,geçiyor,ben kendimi Yunanistan seyahatime endekslemişken yaz tatilimi nasıl gözden çıkardığım aklıma düştü,paniklerdeyim dostlar.Ama bence hepimize çok yararlı olacak bir post hazırladım,sezon içinde beğendiğim her ürünü bir çanta,bavul,artık her neyse onun içine doldurmuş gibi düşündüm,derleyip toparlayıp sizlere sundum.Bu yaz ne yapsak,ne giysek,ne sürsek? Benim çantamda...


Chloé sandaletlerim olsa,böyle de minimal olsa,gezsem tozsam..

Her sene olduğu gibi,yine solarsmart takımım olsa,beyaz tenim acımadan renk alsa..


H&M'in bu harika bikinisi olsa,mavi en sevdiğim!

Prada Minimal Baroque koleksiyonundan bu harika parça olsa,çok sevdim!

Miu Miu sepet çantam olsa,o olmazsa H&M'deki muadili olsa;)


Hasır bir şapkam olsa,sevmem ama güneşten korunmak lazım..


Renkli bir saatim olsa,bunlardan olsa en güzeli

YSL ballerina'ların bir laciverti,bir beji,bir beyazı...her renginden olsa:)
H&M Conscious koleksiyonundan uçuş uçuş parçalar benim olsa..
Hepsi bu kadar dostlarım.Umarım sevmişsinizdir,sizin de çantanıza neler koyacağınızı çok merak ediyorum:) Sevgiler:)

10 Mayıs 2011 Salı

Floral Look

Floral Look

Selamlar herkese! Bu senenin yeni trendi büyük çiçek desenleri nasıl giyilir diye düşündüm,hemen bir kombin hazırladım.Yazın gelmesini bekleyişimden ötürü kombinde beyaz kullandım,ayakkabılara da aşık oldum.Floral desen kullanacak olanlara önerim geri kalan parçaları olabildiğince sade tutup kombininin hangi parçasında floral desen kullanmışsa onu öne çıkarması.Ceketi ve geri kalanları tek renk seçmemin sebebi bu.Umarım beğenmişsinizdir,sevgiler!
Hey guys! I prepared another look for you and it's about the floral trend that's going on wild in this season.I picked up a skirt,and i used every other pieces in one color.I fell in love with the white topshop shoes.The only advice that i can give for the ones who're planning to wear this kind of skirts or dresses is to use the other pieces in one color and simple.Hope you like it,xoxo guys!


Floral Look by ibegum featuring stamped jewelry
Splendid rib tank top
65 EUR - stylebop.com

Dion Lee blazer
$1,020 - net-a-porter.com

Chiffon skirt
25 GBP - axparis.co.uk

TopShop high heel shoes
$120 - topshop.com

TopShop white handbag
$48 - topshop.com

Dannijo stamped jewelry
$300 - net-a-porter.com

Green wayfarer sunglass
$161 - needsupply.com

Green belt
$55 - topshop.com