9 Nisan 2011 Cumartesi

Skincare Essentials

Cilt bakımı,henüz blogda değinmediğim bir konu.Daha önce makyaj malzemeleriyle ilgili birkaç yazı yazsam da cilt bakımı çok daha önemli ve dikkat verilmesi gerekiyor.Ben de siz dostlarıma cilt bakımı adına ne uyguluyorum,ne zamandan beri uyguluyorum ve memnun muyum,bu soruların cevabını vermek istedim.
Lisede ergenlik sivilceleri sıkıntısı çektim ben de herkes gibi ama,üniversitede durum değişti tabii.Cilt bakımına her zaman önem verdim ama,üniversitede,kullandığım ürün seçkisi tam olarak oturdu ve süreklilik gösterdi diyebilirim.Bu postta önereceğim ürünleri hala kullanıyorum ve çok memnunum üçünden de:)
Herkesin bildiği üzre,resimde clinique'in 3 adımda cilt bakımı serisini görüyorsunuz.Ben yaklaşık 4 senedir Clinique ürünlerini cilt bakımında kullanıyorum ve değiştirmeyi de düşünmüyorum,çünkü kullanımı çok pratik ve günde iki kere uygulanarak gerçekten fark yaratabilecek ürünlerden oluşan bir ekip bu.
Herkesin de bildiği gibi 1. adım temizleme oluyor.Ben bu adımda Clinique'in 3 steps serisinin birinci adımı olan temizleme jelini uyguluyorum yüzüme.Çabuk köpürüyor ve küçük bir miktar yeterli oluyor,israfa pek imkan vermiyor yani:) Kokusu ağır değil,yüzü kurutmuyor.
2. adım tonikleme.Clinique Debenhams mağazasında yapılan son analizimde yüzüm hala 3.tip  yani karma-yağlı cilt tipinde olduğu için,ama açık ve hassas tenli olduğum için bana önerilmiş olan 2 numaralı tonik değiştirilmedi,çok memnunum hala.
3. adım ise nemlendirme.Ben en çok bu kısmı seviyorum:) Çünkü Dramatically Different Moisturizing Gel dediğimiz mucizevi ürün bende muhteşem bir etki yaratıyor.Cildim sakinleşiyor ve yumuşuyor.Muhteşem.1 ve 2 numaralı cilt tiplerine D.D.M.Lotion öneriyorlar,bilginize.


Bunların dışında,mevsim değişiklikleri yüzünden bazen cildim aşırı yağlandığında kullandığım bir ekip daha var ki,o da Clinique Anti Blemish Solutions system olur.Temizleyici sabun,pudra içeren tonik ve yağsız nemlendiriciden oluşan bu üçlüye bir de en olmadık anlarda çıkan sivilceler için biçilmiş kaftan olan Clinique anti blemish solutions spot treatment jel'i ekleyince tadından yenmiyor.Hiç birini kullanmıyorsanız bu son bahsettiğim ürünü alın en azından,farkı göreceksiniz garanti veriyorum.Bunların dışında ise -evet fazla oldum ama olsun :)- haftada iki kez Clinique'den aldığım bir yüz peeling'i ve t bölgesi yağlanmasını engellemesi için bir maske kullanıyorum.İkisinden de tabii ki,çok memnunum:)
Evet sanırım bu kadar.Umarım sıkılmazsınız okurken,zira sanki kantarın topuzunu kaçırdım yazarken sanki:) Ama olsun,hayatım hakkında minik detayları siz dostlarımla paylaşmak benim için büyük mutluluk,sizin yazdıklarınızı okumak da:)
ps:haftaya odamdan bazı köşeleri sizlerle paylaşmak istiyorum ama..ne dersiniz,ilgi çekici olur mu?
Skin care,is not a topic that i usually write about.I wrote a couple of posts and made reviews about make-up products but i think skin care is much more importand so,i decided to share my daily and weekly scincare products with you my friends.What do i do for controlling my skin and which products that i use for it? Here come the answers:)
Well of course i had some problems with my skin in my early teenage years but in university,the situation has changed.I finally found reliable products and i started to take care of my skin everyday.I'm still using the products that i'm gonna write about today,and i'm so happy with them:)
Well i'm using Clinique 3 Steps Skincare System. At first,i clean with my skin with a cleaning foam and second i use the clarifying lotion type 2 -my skin is type 3 but i'm pale,because of that i'm using type 2- and finally i use a dramatically different moisturizing gel for my skin.It takes about 5-6 minutes,superfast and supereffective:) 
But if i'm in a different mode -you know it happens when the weather changes,when i eat soo much junk food,etc:)- and i'm in trouble with a couple of blemishes and dark spots,i start to use Clinique anti-blemish solutions system.The serie is for skins that have problems about dark spots and blemishes.The set contains a soap,a clarifying lotion with powder in it,and a moisturizing lotion without oil.If you want to make a shock treatment,i highly recommend you to use Clinique anti blemish solutions spot treatment gel.It's magical,really.
And,i know it's a lot of products but there're just 2 more left:) And i use a peeling gel and a cleaning mask for controlling the anointment in t-zone area.I'm so happy with them too:)
So i think that's all.I'm sorry because of the length of this post but,i love sharing little details about my life with you my friends.And i love reading your posts too:)
ps:i'm planning to post some stuff from my room next week.do you find it interesting?

4 yorum:

  1. Bende Clinique kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum.Cildin temizlendiğini anında hissediyorsun.Sadece losyon cildimi istediğim derecede iyi nemlendirmiyor.Losyondan sonra ayrıca Lancome'un gece ve gündüz kremini kullanıyorum.Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle! özellikle tonik sürüldüğü andan itibaren cildim sanki nefes alıyor,muhteşem! tavsiyeni de en yakın zamandaki kozmetik alışverişimde dikkate alacağım,teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  3. i love clinique products, they are so refreshing!

    <3 steffy
    Steffys Pros and Cons
    Follow Me!

    YanıtlaSil
  4. another clinique fan like me! :)
    your blog is so cute,loved it!

    YanıtlaSil

atış serbest!