23 Şubat 2012 Perşembe

Soru 4: En sevdiğim mağazalar

Nasıl istikrarlıyım,kendime hayran kalıyorum. Challange sorularına devam! Bu sefer en sevdiğim mağazaları irdeleyecekmişiz,pekala. Alışverişi sadece giyimle sınırlandırmadığım için her yere uğruyorum ve bu yüzden sevdiğim mağazalar sorusuna hayli çeşitlendirilmiş bir cevap verecek gibiyim:)
I admire my loyalty to this Blogger Challange so much! Keeping on writing the answers! This time,i'm gonna list my favorite stores i usually visit during my shopping sessions. Well, i usually drop in like every store that i love,that's why my list is gonna be a little different:)

1) Topshop: Moda bilincini oturtmaya başladığım yıllardan beri en çok sevdiğim. Her girdiğimde birşey alıp çıkmıyorum belki,ama ilham alacak birşeyleri mutlaka buluyorum. Kate Moss ile yaptığı işbirliği muazzamdı ve sonrasında Mary Katranzou ile işbirliği yapmak.. Dahice. / It's the one that i love most,since the day that my perspective on fashion had become more steady. I don't buy somethings like everytime i visit,but i always find something to get inspired. Their collaboration with Kate Moss was awesome and now,the collection from Mary Katranzou.. Brilliant.

2) Zara: Elbiseleri,Kazakları,Ceketleri son birkaç senedir harika kombinlere malzeme oluyor. Zara'nın sevdiğim yanı şu,herkes aynı parçayı alsa bile herkesin üzerinde aynı durmuyor. Giyenin marifetini de esgeçmemek lazım ama bana sanki kalıpları buna yönelikmiş gibi geliyor. Aksesuarları - o çantalar!- ve ayakkabılarına,hele son dönemlerde iyice geliştirdikleri parfüm koleksiyonlarına ise hiç girmeyelim,zira gece yarısı mağaza açtırılmıyor:) / 
Their dresses,jumpers,jackets are being parts of amazing combinations. The thing that i like most about Zara is,even everyone buys the same item,it doesn't seem like everyone wears the same thing. I mean,the same cloth always looks different on people. I''m not gonna mention about their accesories - those bags,d'ouch! - shoes,or their fragrance line,because it's impossible for me to go shopping in the middle of the night:)

3) Clinique: İtiraf ediyorum: Ben bir kozmetik bağımlısıyım. Ne kadar çok rimel,allık,göz kalemi alırsam alayım,Clinique'e geldiğimde hepsini yenileme ihtiyacı duyuyorum! Beyoğlu'ndaki mağazası o kadar ferah,çalışanları o kadar nazik ki... Dayanılır gibi değil:) / Here comes another fact about me: I'm a make up addict. When i come to Clinique,i seriously need to have everything i need/don't need. Their store in Beyoğlu is extremely cosy,and their skin consultants are so polite.

4) Yargıcı: Aksesuarları ve ayakkabıları ve müthiş kıyafetleri.. Renk paleti her zaman pastel,tasarımları da her zaman sade. Çabasız şıklık istediğimde en çok yargıcı'dan alınan parçaları kombinleyebilirmişim gibi geliyor. İndirim dönemlerinde ise ayrı güzel oluyor:) Favorim Vali Konağı Şubesi.  / I love their like,everything. Their palette is full with pastel colors,and their clothing line is so smooth and casual. Wanna look classy without spending so much effort? Visit one of their stores,my favorite is located in Vali Konagi,Nisantasi.

5) Mudo Collection / Mudo Home: Herşeyin bir arada olmasını,FTS 64'ü seviyorum. Kendi evim bahçeli olursa Mudo Home'dan koskocaman hasır koltuklardan alıp içine kitabımla birlikte konuşlanacağım,ciddi düşünüyorum. / I love to know that i can find anything i need in Mudo Stores,and i love FTS 64 too. If i have a house with a garden,i'll buy one of their biggest bamboo couches and spend time on it with my favorite books. I'm serious.

6) GAP: Kapşonlu sweatshirt ve bu sezon aldığım kocaman kulaklıklarım. Evet,söyleyeceklerim bu kadar:) / Hooded sweatshirts and the earmuffs that i bought in this season. That's all i'm gonna say:)

Sanırım ilk 6 yeterli. Geri kalanları ise, Twist,Mango,Mavi,Remzi Kitabevi,D&R,Douglas ve Inglot diye uzaaar gider. Hepsini anlatmaya takatim kalmadı:) Ama favorilerim bunlar. Sizinkileri de çok merak ediyorum,belki yeni yerler keşfederiz karşılıklı:) Yeni soruda görüşmek üzere,sevgiler!
I guess the first 6 is enough. The rest of them are Twist,Mango,Mavi,Remzi Bookstore,D&R,Douglas and Inglot and this list goes on and on and on... But my favorites are these. And i'm curious about your choices,maybe we can help each other to explore new places:) See you in next question,loves!

4 yorum:

  1. Bendeki liste de cok benzer, zara , topshop, river island, twist, mudo evde decor eksigi olmasa da gezmeye doyanadigim yer. Yargici icimdeki cici kuzi aciga cikarmami arzulatan;)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle,Mudo ve Habitat'a mutlaka giriyorum,ailemle yaşadığımdan evin geneline annem hakim ama odam benim diye küçük küçük alıyorum sürekli:) River Island türkiye piyasasından çekildikten sonra ancak internet sitelerinden bulabiliyorum,o da şansım yaver gider de istediğim ürün kalırsa:)

    YanıtlaSil
  3. Heheeey ! Bunu sevdim. Benimde en sevdiğim mağaza Topshop fakat kendisi Ankara'dan yıllar önce göçtü. O yüzden seni seni ve İstanbulluları kıskanıp şehre ayak basar basmaz soluğu istiklalde alıyorum!

    YanıtlaSil

atış serbest!