19 Şubat 2012 Pazar

Bee is back and she accepted the "Challange!"

Selamlar!
Nasıl uzun bir ara verdim,değil mi? Ekim ayından bu yana. Üzgünüm,gerçekten. Ama o kadar gerekli-gereksiz şey girdi,o kadar fazla birikti ki yazamadım. Hasta oldum, - zatürre,hastane evresine vardı- iş değiştirdim,master planlarımı uygulamaya koydum. Ve size yazmayı,içimi dökmeyi İNANILMAZ özledim. Kendime ve size söz veriyorum,çok ciddi bir durum olmadıkça asla arayı bu kadar açmayacağım bir daha. Güncel postlar ve farklı konularla kendimizi doldurmaya,hayattan zevk almaya,detayların güzelliklerinde kaybolmaya devam:)
Bir haftadır yeniden yazmaya nasıl başlasam diye düşündüm. Günlük blog turlarımdan birinde,en sevdiğim blogger'lardan biri olan lacivertojelikız 'ın blogunda bir Blogger Challange aktivitesine rast geldim. Şöyle ki,bire ay boyunca her gün yukarda gördüğünüz sorulara blog üzerinden cevap vereceğim. Rekabeti ve meydan okumaları sevdiğimden de "Challange accepted!" dedim ve ilk soruyu bugün cevaplıyorum:)





En sevdiğin tasarımcı kim? Buna cevap aramak güzel olurdu,ama benim en sevdiğim tasarımcı her zaman Alexander McQueen olarak kalacak. Moda camiasında bir "dahi" sıfatı varsa eğer,bu kesinlikle McQueen'e yakıştırılması gereken bir ünvan olmalı. Kurukafa desenini tekrar hayatımıza -lüks tüketim ensütrisine de- sokması,parmakların geçirilebildiği portföyleri,muhteşem defileleri ve en önemlisi her zaman diğerlerinden ayrılan perspektifi ile benim kalbimi çalmış bir modacı kendisi. Ölümünden sonra markanın başına geçen Sarah Burton da gerçekten iyi -sonuçta kraliyet ailesine gelinlik tasarladı,hakkı verilmeli- ve markanın mirasını gerçekten güzel taşıyor. Ama keşke McQueen'in hayattayken tasarladığı birkaç kilit parçadan bende de olsaydı der dururum hala,portföyleri veya sanat eseri kıvamındaki ayakkabılarından biri olabilirdi mesela..

Mary Katranzou
Alexander McQueen
McQueen'den başka kimse yok mu peki? Tabii ki var,defilelerine ve 2.55'ine her zaman bayıldığım Chanel'in lokomotifi Karl Lagerfeld,Givenchy Haute Couture'ü bir efsaneye dönüştüren Ricardo Tisci ve TopShop'a hazırladığı koleksiyonla,ve müzeye alınıp konulası etekleri,elbiseleriyle Mary Catranzou,bu aralar işlerini en keyifle takip ettiğim isimler.Son Louis Vuitton defilesiyle bizleri Lunapark günlerimize götüren Marc Jacobs'u da bu sezon ayrı bir seviyorum.
Sanırım ilk günün sorusunu cevaplayıp 30 günlük bu keyifli maratona başlangıç yapmış oldum. Sizin en sevdiğiniz tasarımcı/tasarımcılar kimler? Yorum olarak ekleyebilirsiniz:)
Son olarak,iyi ki varsınız. İnanın o kadar zor zamanlardan geçiyorum ki,blogum ve sizler beni rahatlatıyor,yalnız olmadığımı hissettiriyorsunuz. İyi ki varsınız,şükürler olsun ki sizlere yazıyor,sizlerle paylaşıyorum.
Yarın 2. sorunun cevabında görüşmek üzere. Sevgiler! :)


Alexander McQueen
Hey guys!
Wow,that was a long,veeery long break,right? Since October! I'm so sorry,i really am. There were a lot of necessary/unnecessary thingies going on in my life. I was sick -pneumonia,and i was about to check in a hospital- I changed my job and finally,started to spend some time on my Master plans. And i miss writing to you guys SO MUCH. I promise to you and myself,i'm never gonna take this kind of long breaks. I'll be here with my daily posts,i'll keep on enjoying life - with you of course:) - and i'm gonna keep loosing myself in the beauty of details.

Givenchy 

I've been thinking about "coming back" post for a week. The inspiration came when i was checking the other blogs that i'm following so far. I saw this "Blogger Challenge" in one of my favorite blogger's site, lacivertojelikız and i decided to adapt this to my blog. You see,there are 30 questions and day by day,i'm gonna answer the questions. I love challanges and competitions,let's say,bring the questions in!
So here we go, My Number One Designer.  My answer is,Alexander McQueen. If we should call someone "Genius" in fashion industry,that would be him. Definitely. He brought the skull image back,he designed beloved clutches with skull rings on them,he organized marvelous fashion shows with various concepts and his perspective on fashion was always more different than the others. After his death,Sarah Burton carried the brand and McQueen's legacy very well. I mean come on,she designed a wedding dress for the Royal Family. But i wish i could have some pieces that McQueen designed,maybe one of that "piece of art" shoes or that beloved clutches...

Chanel

Oh,you're asking about the other designers? Well,let's say Karl Lagerfeld with his wonderful fashion shows for Chanel,Marc Jacobs for the last collection of Louis Vuitton and Mary Katranzou,with her collaboration with TopShop.And Ricardo Tisci of course,the guy who brought the haute couture soul back to Givenchy.
That's all i guess,and i finished my first day of the Blogger Challange. What about your favorite designers? Add them as comments,i wanna know your choices:) 



Kate Moss in Louis Vuitton!
 
Before finishing my last post,i want you guys to know that i missed writing to you so much. I'm trying to get over some hard times,and with you i feel like i'm gonna get all these hard times very well. I'm not alone,with you. I'm thankful for all of you. See you in my next post guys,xo!

4 yorum:

  1. sana şimdi bir şey söylicem, kesin dalga geçtiğimi düşüneceksin.. bir blogta eski yazılardan birinde "ibegum" nickname'ini gördüm, sonra işime devam ettim, sonra bu kızın linkinde "bee" geçen bi blogu vardı dedim ama hatırlayamadım yaklaşık bi 30 dk sonra yazın kumanda panelime düşmüş şaka gibii :D

    challenge'ına gelirsek lacivertojelikız'da görmemle bayılmam bir oldu, başlayanların arkasındayım, ben de her an başlayabilirim :D

    alexander mcqueen hakkındaki kısma katılıyorum, tamamen! ama listemin geri kalanı sanırım biraz daha farklı olurdu ;)

    YanıtlaSil
  2. :) hayııır kesinlikle dalga geçiyor demedim,aksine bu tesadüfe çok sevindim! çok uzun aralardan sonra tekrar yazmak,okunmak çok güzel:)
    30 gün boyunca yazma fikrine bayıldım ben de,blog o kadar uzun süredir boş ki bu challange ilaç gibi gelecek:)
    mcqueen moda bilincini oturtmaya başladığım yıllardan beri hep en sevdiğim tasarımcıydı. onun gibi bir tane daha gelmez bence. senin favorilerin neler olurdu peki? :)

    YanıtlaSil
  3. çokk güzel bi fikir bence :D blogunun takibindeyim artık.
    ben de beklerim görüşmek üzeere :)

    YanıtlaSil
  4. @nasli_ :çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

atış serbest!