1 Haziran 2011 Çarşamba

Sınırdışı vol:2 Yunanistan.

Selamlar yeniden! Gezi postunun ikinci yarısıyla karşınızdayım dostlarım.Resimler çok fazla,yine her şeyi anlatacaklar ama olsun,ben yine de birşeyler karalamak istiyorum sizlere:)
Yunanistan Makedonya'ya kıyasla çok daha fazla gelişmiş,ve kesinlikle ziyaret etmeniz gereken şeylerin çok daha bol olduğu bir ülke.11 milyon nüfus,10 milyonu seçmen.Sokaklarda çocuklar,bebekler az:)
Selanik,Kavala,Gümülcine,Dedeağaç gibi kentleri gezdik biz,Selanik'te konakladık.Bir şehre benzetebilirsem İzmir diyebilirim ama İzmir bence daha güzel.Kavala tam bir sahil kenti ve açık ara farkla en sevdiğim şehir oldu.Gümülcine ve Dedeağaç ise bu ikisine nazaran daha sönük ama çok derli-toplu,yaşanası kentler.
Baştan söyleyeyim,halk bir garip.Cumartesi günün tamamını gezerek geçirdik,insanlar evlerine gitmediler kafelerden,publardan kalkıp.Eğlenmek ritüel,her akşam çıkıyorlar.Aristoteles meydanları efsanevi,hep dolu.
Uzo rakı ile yarışamaz,ama taverna eğlenceleri bizim buradakilere kafa tutabilir.Birbirlerini tanımadan kol kola danseden insanlar,muhteşemdiler!
Eğlenmeyi,gezmeyi,sigara/kahve/şarap tüketmeyi seven bir halk.Atatürk'ün evini Selanik'te tertemiz muhafaza etmeleri gönül okşayıcı,türklere olan tavırları biraz garip.Sevilip sevilmediğimizi anlamadım:)
Yerel yemek yok gibi,köfte ve pita ekmeği yiyorlar,kalamarı bütün kızartıyorlar,balık ve diğer deniz ürünleriyle gururlular,bifteği ise az pişmiş servisliyorlar.Bana hiç gelmedi işin o kısmı:) Etimi çok pişmiş seven bir insanım ben.
Hepsi bu kadar,resimlere bıraktım sözü.Sorularınızı sorabilirsiniz,memnuniyetle cevaplarım:) Blog postlarına hız veriyorum artık,sevgiler:)
Hello there,again:) With my second part of the travel posts.This time,i'm gonna tell you somethings about Greece.
It's definitely more and more developped city than Macedonia,and it's got a lot of historical places to visit.There are 11million people live in greece,10 million of them are able to vote in elections.It's so hard to see babies and little children in the streets:)
We travelled to 5 cities,we stayed at thesalloniki,after that we want to kavala,gumulcine and alexandriapolis.The most beautiful of this 4 is definitely kavala.It's a coastal city,the scenery was amazing.Gumulcine and Alexandriapolis were also good,proper cities to live in.Thesalloniki was just like İzmir,but İzmir looks better:)
The greeks are,well how can i say..interesting.They love entertaining themselves,it was saturday when we started to walk around the country,and they were up all day and night.They love smoking/coffee/wine.A lot.They are going to local greek clubs for dancing and they listen greek songs,they don't prefer another language.The square of Aristoteles is always full.Their attitude to us was blur,i couldn't understand if they love us,or not.But their attention on keeping Ataturk's home safe and clean,definitely deserved respect.
Well the only thing that surprised me is,they don't have a local cuisine.Well it's weird because i expected to eat some interesting meals.You know,i thought that i was in a big-historical country and i hoped that they do have local tastes to show us.But no,their sea-food,huge meatballs with pita bread,and their breakfast without basic cheese-tomatoes-olives triangle must have been seemed enough for them.but it wasn't enough for us:)Their croissants was legendary though,i loved them.
So that's all my friends.If you have any questions to ask,leave as a comment.Love you all,xoxo! 








































2 yorum:

  1. Değerli blog yöneticisi makalelerinizi Beton buz olarak çok beğendik. Ekibimiz olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil
  2. Değerli blog yöneticisi makalelerinizi Beton buz olarak çok beğendik. Ekibimiz olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil

atış serbest!