2 Mart 2012 Cuma

5 Soru Birden!

Selamlar! Blogger Challange'dan vazgeçtiğimi düşünmüş olabilirsiniz ama,sadece yöntem değiştirdim. Her gün soru cevaplamak yerine soruları hep birlikte cevaplamak istedim:) Bugün sizler için 5 soru daha cevaplayıp challange'a tam gaz devam ediyorum:)
Ah bu arada,hoşgeldin mart! Bu ay için bu kıza şans dileyin lütfen,gelecek olan bahar güzel haberler getirsin diye:)

Soru 5: Bana ilham veren insanlar / People who inspire me
Bu konuda çok uzun süredir aklımda olan insanlar var. Hepsini yazsam diğer sorulara vakit kalmayabilir fakat çok uzun süredir bana ilham veren,örnek aldığım insanlar mevcut. İsterseniz başlayalım:)

Martha Graham. Modern dansın öncüsü olarak kabul ediliyor kendisi. 97 yaşında hayata veda edene kadar sayısız dansçı ile sayısız projeler üretmiş inanılmaz bir kadın. Öyle ki Google da onun doğumgününü unutmadı ve 117. yaş günü şerefine muhteşem bir doodle tasarlayarak onu onurlandırdı. Martha Graham'da sevdiğim şey vücudunu kendini anlatmak için bir araç olarak kullanması. "Vücut,sözcüklerin söyleyemediklerini söyler." demiş kendisi de. Onu izlediğiniz zaman anlayacaksınız,gerçekten o dehayla danseden bir insanın konuşmaya çok da ihtiyacı yok. İlk dövmem de yine kendisine ait,hayatımın mottosu olan cümlesi olacak,en azından öyle umut ediyorum. Canım biraz tatlıdır da:)

Martha Graham. She's accepted as the founder of Modern Dance. An amazing woman who collaborated with various dancers and prepared various amazing coreographies by the time she died at the age of 97. Even Google didn't forger her 117th birhtday and they prepared a special doodle for her honor. What i like about Martha Graham is,she uses her body for expressing herself. Like she said, "Body tells what words cannot." If you watch her,you'll understand. With that intelligence,she seriously doesn't need to speak a lot. My first tattoo will be one of her quotes,at least i hope so:) I'm kinda afraid of having one:)

Kraliçe Victoria. Emily Blunt'ın başrol oynadığı filmden sonra daha çok hayran oldum kendisine.  Erkek egemen bir dünyada inanılmaz donanımlı olmasına rağmen kendini ezdirmemek zor bir iştir. Kadınların sosyal hayatta yer alması ilkesini destekleyen,tam anlamıyla dominant bir siyasi kişilik. Günümüz kadınına her anlamda ilham vermeli bence. /  Queen Victoria. She became more inspirational to me after i watched the movie of her - remember,Emily Blunt was playing her -. It was hard to survive in a world surrounded by men,even if you're a woman who's that kind of wise and intelligent. But she made it,with her;United Kingdom lived a glorious,bright era. She supported women to take place in social life,a true dominant role model. I think every woman should find her inspirational.

Emily Schuman. Cupcakesandcashmere adında harika bir blogu 
olan,ve benim her gün takip ettiğim muhteşem postlar hazırlayan,
orjinal fikirlere sahip bir kadın. Yayınladığı yemek tariflerine,evine,
kıyafetlerine - özellikle kıyafet dolabına:) - hayranım. / Emily Schuman,
writer and owner of cupcakesandcashmere,the blog that i visit every
day. I admire her,her recipes,her home,her clothes -especially closet:)-
and her original,bright ideas.

Evet soru bana ilham veren kişileri sormuş olabilir ama,bu da bana ilham veren bir albüm işte:) The Corrs'u  yabancı müzik dinlemeye başladığım ilk yıllardan beri çok severim. MTV için verdikleri bu akustik konseri albüm halinde yayınlayınca hemen satın aldım tabii. Çok eski bir albüm ama hala severek dinlerim. Favorim ise "Dreams." / Yes,i know. The question was about people who inspire me,but that's the album:) The corrs is like one of my all time favorite bands,i love listening to them since the time that i started to listen foreign music. Their unplugged album is a concert they gave for MTV,and my favorite song is "Dreams."
 Soru 6: Dövme Hakkındaki Düşüncelerim.. / My thoughts about having a tattoo..


Dövme fikrini çok seven ve mutlaka isteyen biri olarak,canımın yanmasından biraz fazla korkuyorum diyebilirim:) Ama ilk dövmem aklımda,ne yaptıracağımı ve nereme yaptıracağımı tam olarak biliyorum. Yani bir gün cesaretimi yeterince toplayabilirsem,Martha Graham'in benim hayatıma etki etmiş çok güzel bir sözünü üzerimde taşıyacağım. Tabii ki size söylemeyeceğim çünkü onu dövme olarak sadece ben yaptırmalıyım,evet yeterince kıskancım:) / As a girl who's in love with the idea of having a tattoo,i'm kinda afraid of getting hurt so much:) But i planned my first one,i know exactly what and where it's gonna be.So if i get my strength up,i'll have the best quote ever,one centence belongs to Martha Graham. Of course i'm not gonna tell you what it is,because only i must have it:) jealous enough,huh? :)

Soru 7 : Shuffle'ı aç ve çıkan ilk 5 şarkıyı yaz / Open shuffle and write first 5 songs:

Genelde iPod'umda kontrol bendedir,yani shuffle'ı pek kullanmıyorum. Ama siz okurlarım için değer tabii:) İşte benim iPod'umda çalan ilk 5 şarkı:

I Wish I Was a Punkrocker - Sandi Thom : Bu şarkıya bayılıyorum. Çünkü altyapısı basit,şarkının sonuna doğru vurmalılar geliyor ve karnaval havasında devam ediyor. Sözleri de çok eğlenceli ayrıca:) / Oh i love this song. Because it has a simple backround,and and you feel like you're in a carnaval.Let's dont't forget the lyrics,so funny:)

L'excessive - Carla Bruni : Carla'nın en sevdiğim şarkısı değil,ama yine de güzel. Fransızca'yı öğrendikten sonra bu dilde söylenen her ballad benim için özel:) Carla'nın en sevdiğim şarkısı ise Chanson Triste. Aklınızda bulunsun:) / Not my favorite Carla Bruni song,but every ballad in French became special to me when i learned the language:) Oh btw,my favorite Carla Bruni song is Chanson Triste. Keep it in your mind:)

Santiago - Loreena Mc Kennitt : Bu şarkı bende Orta Dünya'daymışım hissini uyandırıyor. Oldum olası Yüzüklerin Efendisi hayranıyımdır,bu şarkı çaldığında sanki kitabın içindeymişim gibi geliyor:) Konser performansını dinleyin ilk defa dinleyecekseniz. Muh-te-şem. / This song makes me feel like i'm in Middle Earth in LOTR. I'm a huge fan of the serie and when this song is on,i visit the book again and again:) Here comes a tip: listen the concert version of the song. It's much more better.

Know How - Kings of Convenience : Hüzün bastı şimdi de. Shuffle hakikaten farklı telden çaldı bugün:) Nisan'da olacak konserlerini kaçırmanın hüznü de olabilir bu,biletler tükendi çünkü:( / Oh no,this is sad. Shuffle is umm,interesting today:) I lost their concert in April,the tickets were all sold out. Maybe that's the reason of my uninvited sad mode:( 

The Hardest Part - Coldplay : İşte bunu beklemiyordum! Yeni albümlerine epey sardığım için Coldplay'in daha eski şarkılarını özlemişim. Klibindeki yaşlı bayanı hatırladım şimdi:) / Wow, i wasn't expecting this! I'm listening Coldplay's last album in these days,and realized that i missed the old ones. Did you remember the old lady in the video of this song? :)

Soru 7 : Favori Rengim ve o Renkteki Eşyalarım / My favorite colour and my clothes in that colour

Favori rengim değil de,renklerim var benim:) Çok beyaz tenli olduğumdan iyi durduğunu düşündüğüm 3 renk,Siyah,Kırmızı ve Lacivert. Koyu kırmızı tonlarını daha çok severim,bu üç rengi de iyi taşırım. Sadece kırmızı toms'larımı gösterebiliyorum şu aşamada size,malesef şu an makinem yanımda değil çünkü :/  


I can't say what colour is my favorite,because i have three favorites:) Black,Navy and Red. I like dark tones of red more,but i believe that i carry all of these colours very well. I can only put my red toms's on the blog because i don't have my camera right now,sorry :/

Soru 8 : Favorim hangisi,etek mi,jean mi yoksa tayt mı? / What's you favorite;skirts,jeans,of leggings?



Tabii ki jean! Tamam etek çok daha fazla kombine imkan veriyor olabilir ama ben rahatlıktan yanayım,normal hayatta da pek yerimde durmam. Etekle de oturup kalkmak zor şimdi:) O yüzden haftasonu kombinlerimi jean etrafında oluşturup öyle çıkarım,casual her zaman en güzeldir bence:) / 


Jeans,of course! Yes,skirts are more useful in daily combinations but i'm a huge fan of casuality and i move a lot in my daily life. And hell yeah it's hard to move in skirts:) That's why i always prefer jeans in my weekend combinations because for me,casuality is the best trend in fashion:)

Ne post yazdım ama! 5 soru birden,bu akşam yazabilirsem diğer soruları da cevaplayacağım sizin için. Görüşmek üzere! / Wow,that was a post! 5 questions at the same time. I'll try answering the other 5 for you guys,see you later!