23 Şubat 2012 Perşembe

Soru 4: En sevdiğim mağazalar

Nasıl istikrarlıyım,kendime hayran kalıyorum. Challange sorularına devam! Bu sefer en sevdiğim mağazaları irdeleyecekmişiz,pekala. Alışverişi sadece giyimle sınırlandırmadığım için her yere uğruyorum ve bu yüzden sevdiğim mağazalar sorusuna hayli çeşitlendirilmiş bir cevap verecek gibiyim:)
I admire my loyalty to this Blogger Challange so much! Keeping on writing the answers! This time,i'm gonna list my favorite stores i usually visit during my shopping sessions. Well, i usually drop in like every store that i love,that's why my list is gonna be a little different:)

1) Topshop: Moda bilincini oturtmaya başladığım yıllardan beri en çok sevdiğim. Her girdiğimde birşey alıp çıkmıyorum belki,ama ilham alacak birşeyleri mutlaka buluyorum. Kate Moss ile yaptığı işbirliği muazzamdı ve sonrasında Mary Katranzou ile işbirliği yapmak.. Dahice. / It's the one that i love most,since the day that my perspective on fashion had become more steady. I don't buy somethings like everytime i visit,but i always find something to get inspired. Their collaboration with Kate Moss was awesome and now,the collection from Mary Katranzou.. Brilliant.

2) Zara: Elbiseleri,Kazakları,Ceketleri son birkaç senedir harika kombinlere malzeme oluyor. Zara'nın sevdiğim yanı şu,herkes aynı parçayı alsa bile herkesin üzerinde aynı durmuyor. Giyenin marifetini de esgeçmemek lazım ama bana sanki kalıpları buna yönelikmiş gibi geliyor. Aksesuarları - o çantalar!- ve ayakkabılarına,hele son dönemlerde iyice geliştirdikleri parfüm koleksiyonlarına ise hiç girmeyelim,zira gece yarısı mağaza açtırılmıyor:) / 
Their dresses,jumpers,jackets are being parts of amazing combinations. The thing that i like most about Zara is,even everyone buys the same item,it doesn't seem like everyone wears the same thing. I mean,the same cloth always looks different on people. I''m not gonna mention about their accesories - those bags,d'ouch! - shoes,or their fragrance line,because it's impossible for me to go shopping in the middle of the night:)

3) Clinique: İtiraf ediyorum: Ben bir kozmetik bağımlısıyım. Ne kadar çok rimel,allık,göz kalemi alırsam alayım,Clinique'e geldiğimde hepsini yenileme ihtiyacı duyuyorum! Beyoğlu'ndaki mağazası o kadar ferah,çalışanları o kadar nazik ki... Dayanılır gibi değil:) / Here comes another fact about me: I'm a make up addict. When i come to Clinique,i seriously need to have everything i need/don't need. Their store in Beyoğlu is extremely cosy,and their skin consultants are so polite.

4) Yargıcı: Aksesuarları ve ayakkabıları ve müthiş kıyafetleri.. Renk paleti her zaman pastel,tasarımları da her zaman sade. Çabasız şıklık istediğimde en çok yargıcı'dan alınan parçaları kombinleyebilirmişim gibi geliyor. İndirim dönemlerinde ise ayrı güzel oluyor:) Favorim Vali Konağı Şubesi.  / I love their like,everything. Their palette is full with pastel colors,and their clothing line is so smooth and casual. Wanna look classy without spending so much effort? Visit one of their stores,my favorite is located in Vali Konagi,Nisantasi.

5) Mudo Collection / Mudo Home: Herşeyin bir arada olmasını,FTS 64'ü seviyorum. Kendi evim bahçeli olursa Mudo Home'dan koskocaman hasır koltuklardan alıp içine kitabımla birlikte konuşlanacağım,ciddi düşünüyorum. / I love to know that i can find anything i need in Mudo Stores,and i love FTS 64 too. If i have a house with a garden,i'll buy one of their biggest bamboo couches and spend time on it with my favorite books. I'm serious.

6) GAP: Kapşonlu sweatshirt ve bu sezon aldığım kocaman kulaklıklarım. Evet,söyleyeceklerim bu kadar:) / Hooded sweatshirts and the earmuffs that i bought in this season. That's all i'm gonna say:)

Sanırım ilk 6 yeterli. Geri kalanları ise, Twist,Mango,Mavi,Remzi Kitabevi,D&R,Douglas ve Inglot diye uzaaar gider. Hepsini anlatmaya takatim kalmadı:) Ama favorilerim bunlar. Sizinkileri de çok merak ediyorum,belki yeni yerler keşfederiz karşılıklı:) Yeni soruda görüşmek üzere,sevgiler!
I guess the first 6 is enough. The rest of them are Twist,Mango,Mavi,Remzi Bookstore,D&R,Douglas and Inglot and this list goes on and on and on... But my favorites are these. And i'm curious about your choices,maybe we can help each other to explore new places:) See you in next question,loves!

21 Şubat 2012 Salı

Soru 3: Sezonun 5 favori parçası

Bugün iki post yazacağımı bildirmiştim sizlere,istikrarlı bir şekilde soruları cevaplamaya devam:) Bu sezonun 5 favori parçası sorulmuş bu sefer,yani açıkçası ben kendimi 5 ile kısıtlamazdım ama motto bu olduğundan sığdırmaya çalışacağız artık:) Başlayalım bakalım!
I've told you that i'm gonna write two posts and keep on being loyal to my challange. Let's jump into question three,5 of my favorite pieces from this season. Honestly,i wouldn't draw a line to myself when the subject is about fashion but i'm gonna do exactly what the challange says,so let's narrow my options down:) Here we go!

Mary Katranzou'nun TopShop için tasarladığı bu elbise  beni gerçekten baskılı şeylere sempati beslemeye itiyor. Sanki bahar mevsimini üzerinizde taşıyormuş gibi,etekteki tavuskuşuna mı yoksa üst kısımdaki floral baskılara mı hayran kalsam şaşırdım,tam yazlık,benlik,herkeslik bir parça bu:) / This Mary Katranzou for TopShop dress forces me to have sympathy to anything printed. It feels like you're carrying the spring on you,i'm not sure which part of the dress should i admire most,the peacock on the skirt or floral prints on the top? So good for summer,so good for me,for you,for everyone:)

Yine baskılar:) Üzgünüm,ama sadece baharın gelmesini ve havaların ısınmasını istiyorum,bu desenler beni daha sıcak günlere götürüyor. Bu Diane Von Furstenberg pantolonlar ise sadece beyaz bir üstle kombinlense bile ışıldamanıza yeter. Ben en soldakini ve en sağdakini beğendim,muadillerine açığım:) / Printed. Again:) I'm sorry,i just want spring to come immediately and i want to feel the warm winds on my face again. These prints takes me to those warm,sunny and cosy days where i can lie on grass and have some good books to read all day long.. These Diane Von Furstenberg pants are perfect with a simple white top and makes you shine more than the sun. I liked the mint and the blue one most.

Bu senenin "it bag" olayı budur. Bilen bilir,çantalara herhangi bir aksesuara olduğundan kat kat fazla sempatim var. Bu Givenchy Antigona da benim çanta hevesimi körüklüyor,muhteşem siyah çanta hayallerimin gerçeğe dönüşmüş hali resmen,onun için kişisel gelişim kitapları devirip secret falan yapabilirim,o derece. Alabilen olursa mutlaka alsın,özellikle siyahı muhteşem duruyor. / Fellas,you're looking at this year's "it bag". You know,i have sympaty on the bags,more than any other accesories that i have. This Givenchy Antigona is like a dream-come-true thingie. It's the perfect black bag,i can make secrets for it,i can write it's name on papers like thousand times and pull it to myself with positive thinking.If you can afford,buy one. The black one is amazing.

Biraz ışıltı? Evet her blogda gördünüz,evet üzerine çok ayakkabı geldi ama bunlar gibisi gelir mi bilmem. Ayaklarınıza disko topu giymiş gibi parlamak için birebir! Topuğun kavisine ise bayılıyorum:) / A little bit of glitter? Yes you've seen these lovely miu miu's in like,every blog,yes there are a lot of shoes designed after these but none of them are as glittery,as lovely as this pair. It's like wearing disco balls to your feet,and i love the different angle on the heels.

Yaz ayakkabısı! Ucundaki gümüş detay sanki metalmiş izlenimini veriyor ve bence çok zarif. TopShop'dan ve hem günlük kombinler,hem de gece için hoş bir alternatif. Kendisiyle ciddi düşünüyorum,bilinsin:) / Summer shoes! Silver detail on the tip looks like metal and looks very elegant. A cute alternative for both of your daily and evening combinations. These beauties are from topshop. 

İkinci Gün! Sezonun Favori Trendi

Oscar De La Renta 
Selamlar! Soruları cevaplamaya devam. Bugün iki soruya birden cevap vereceğim çünkü dün bunu yazarken yorgunluğuma yenik düşüp koltuk üzerinde uyuyakaldım. Bu sıralar çok yoğun olduğumdan bunu hep yapıyorum,yatağımın yerini unuttum desem yeridir:( 
Sezonun en sevdiğim trend'i ise,pastel renklerin hakimiyeti,okul önlüklerinin günlük hayata uyarlanışı ve kesinlikle midi boy etekler. Modanın çok sevilmeyen unsurlarının gün geçtikçe podyuma taşınmasına bayılıyorum,ve midi boy etekler tam kastettiğim gibi,sevenin çok sevdiği,sevmeyenin de hiç tercih etmediği,ara rengi olmayan parçalardan. Gri yok,ya seveceksiniz ya sevmeyeceksiniz:) 
Pastel renklerin hakimiyeti ise benim için bebek mavisi adına sevinme zamanının gelmesi demek. Bir süreliğine bile olsa hak ettiği değeri görmesi çok güzel:) Bebek yakalarından henüz bir tane dahi edinemedim,muhtemelen ben kullanmaya başladığımda modası geçti diyecekler ama,çok umursamıyorum açıkçası:)
Bu  soruyu da böyle cevapladığımıza göre,ilerleyen saatlerde üçüncü soruda görüşürüz çocuklar! Sevgiler:)

Oscar De La Renta

Buna Asos'ta rastladım,ne dersiniz? Almalı mı? / I found this on Asos.com,what do you think? Should i buy?

Dries Van Noten = LOVE.


Kate Bosworth Burberry Defilesinde,Burberry Midi Boy Etek ve Baykuş desenli kazakla. / Kate Bosworth in Burberry Fashion show,with a midi skirt-owl jumper combination, all Burberry.


Oscar De La Renta
Hey everyone! Keeping on answering the questions. Today i'm gonna post 2 of the questions both because yesterday i fell asleep in my couch while i was writing the post for the second question:) I'm doing this a lot lately,i'm extremely busy in the office in these days. I'm about to forget where my lovely,warm bed is :( 

Asos Leather Midi Skirt

Ok here we go,let's jump in to the second question. Favorite trend from this season. Well, let's say pastel colors - especially baby blue- ,collars - so old school,love them! - and midi sized skirts. I love fashion,because sometimes a piece that is not center of the industry can be so trendy,and midi skirts are that piece that i'm talking about. It has no middle point,there're lovers,and haters of it. You love them,you seriously LOVE them and add it to your wardrobe,but if you don't like them,you hate them and never prefer in your daily combinations. There's no grey,only black or white:)
That's was all,i guess,see you guys in question 3! xo:)

19 Şubat 2012 Pazar

Bee is back and she accepted the "Challange!"

Selamlar!
Nasıl uzun bir ara verdim,değil mi? Ekim ayından bu yana. Üzgünüm,gerçekten. Ama o kadar gerekli-gereksiz şey girdi,o kadar fazla birikti ki yazamadım. Hasta oldum, - zatürre,hastane evresine vardı- iş değiştirdim,master planlarımı uygulamaya koydum. Ve size yazmayı,içimi dökmeyi İNANILMAZ özledim. Kendime ve size söz veriyorum,çok ciddi bir durum olmadıkça asla arayı bu kadar açmayacağım bir daha. Güncel postlar ve farklı konularla kendimizi doldurmaya,hayattan zevk almaya,detayların güzelliklerinde kaybolmaya devam:)
Bir haftadır yeniden yazmaya nasıl başlasam diye düşündüm. Günlük blog turlarımdan birinde,en sevdiğim blogger'lardan biri olan lacivertojelikız 'ın blogunda bir Blogger Challange aktivitesine rast geldim. Şöyle ki,bire ay boyunca her gün yukarda gördüğünüz sorulara blog üzerinden cevap vereceğim. Rekabeti ve meydan okumaları sevdiğimden de "Challange accepted!" dedim ve ilk soruyu bugün cevaplıyorum:)





En sevdiğin tasarımcı kim? Buna cevap aramak güzel olurdu,ama benim en sevdiğim tasarımcı her zaman Alexander McQueen olarak kalacak. Moda camiasında bir "dahi" sıfatı varsa eğer,bu kesinlikle McQueen'e yakıştırılması gereken bir ünvan olmalı. Kurukafa desenini tekrar hayatımıza -lüks tüketim ensütrisine de- sokması,parmakların geçirilebildiği portföyleri,muhteşem defileleri ve en önemlisi her zaman diğerlerinden ayrılan perspektifi ile benim kalbimi çalmış bir modacı kendisi. Ölümünden sonra markanın başına geçen Sarah Burton da gerçekten iyi -sonuçta kraliyet ailesine gelinlik tasarladı,hakkı verilmeli- ve markanın mirasını gerçekten güzel taşıyor. Ama keşke McQueen'in hayattayken tasarladığı birkaç kilit parçadan bende de olsaydı der dururum hala,portföyleri veya sanat eseri kıvamındaki ayakkabılarından biri olabilirdi mesela..

Mary Katranzou
Alexander McQueen
McQueen'den başka kimse yok mu peki? Tabii ki var,defilelerine ve 2.55'ine her zaman bayıldığım Chanel'in lokomotifi Karl Lagerfeld,Givenchy Haute Couture'ü bir efsaneye dönüştüren Ricardo Tisci ve TopShop'a hazırladığı koleksiyonla,ve müzeye alınıp konulası etekleri,elbiseleriyle Mary Catranzou,bu aralar işlerini en keyifle takip ettiğim isimler.Son Louis Vuitton defilesiyle bizleri Lunapark günlerimize götüren Marc Jacobs'u da bu sezon ayrı bir seviyorum.
Sanırım ilk günün sorusunu cevaplayıp 30 günlük bu keyifli maratona başlangıç yapmış oldum. Sizin en sevdiğiniz tasarımcı/tasarımcılar kimler? Yorum olarak ekleyebilirsiniz:)
Son olarak,iyi ki varsınız. İnanın o kadar zor zamanlardan geçiyorum ki,blogum ve sizler beni rahatlatıyor,yalnız olmadığımı hissettiriyorsunuz. İyi ki varsınız,şükürler olsun ki sizlere yazıyor,sizlerle paylaşıyorum.
Yarın 2. sorunun cevabında görüşmek üzere. Sevgiler! :)


Alexander McQueen
Hey guys!
Wow,that was a long,veeery long break,right? Since October! I'm so sorry,i really am. There were a lot of necessary/unnecessary thingies going on in my life. I was sick -pneumonia,and i was about to check in a hospital- I changed my job and finally,started to spend some time on my Master plans. And i miss writing to you guys SO MUCH. I promise to you and myself,i'm never gonna take this kind of long breaks. I'll be here with my daily posts,i'll keep on enjoying life - with you of course:) - and i'm gonna keep loosing myself in the beauty of details.

Givenchy 

I've been thinking about "coming back" post for a week. The inspiration came when i was checking the other blogs that i'm following so far. I saw this "Blogger Challenge" in one of my favorite blogger's site, lacivertojelikız and i decided to adapt this to my blog. You see,there are 30 questions and day by day,i'm gonna answer the questions. I love challanges and competitions,let's say,bring the questions in!
So here we go, My Number One Designer.  My answer is,Alexander McQueen. If we should call someone "Genius" in fashion industry,that would be him. Definitely. He brought the skull image back,he designed beloved clutches with skull rings on them,he organized marvelous fashion shows with various concepts and his perspective on fashion was always more different than the others. After his death,Sarah Burton carried the brand and McQueen's legacy very well. I mean come on,she designed a wedding dress for the Royal Family. But i wish i could have some pieces that McQueen designed,maybe one of that "piece of art" shoes or that beloved clutches...

Chanel

Oh,you're asking about the other designers? Well,let's say Karl Lagerfeld with his wonderful fashion shows for Chanel,Marc Jacobs for the last collection of Louis Vuitton and Mary Katranzou,with her collaboration with TopShop.And Ricardo Tisci of course,the guy who brought the haute couture soul back to Givenchy.
That's all i guess,and i finished my first day of the Blogger Challange. What about your favorite designers? Add them as comments,i wanna know your choices:) 



Kate Moss in Louis Vuitton!
 
Before finishing my last post,i want you guys to know that i missed writing to you so much. I'm trying to get over some hard times,and with you i feel like i'm gonna get all these hard times very well. I'm not alone,with you. I'm thankful for all of you. See you in my next post guys,xo!