13 Ekim 2011 Perşembe

Coat Case!


Selamlar herkese! Uzun aralar veriyorum,farkındayım. Fakat mevsim değişiklikleri beni de vurdu,sürekli halsizdim ve neden bilemiyorum,bu havalar insanı direkt demotive ediyor. Fakat artık kış yaklaştığı için mont/parka/palto/pelerin dosyasını açtım ve biz kadınların bu sene hangi stil sahibi parçalarla ısınması gerektiği konusunda kapsamlı bir araştırma yaptım. Çok güzel parçalar seçtim,yani en azından ben böyle düşünüyorum.
Kış mevsimini çok sevdiğimden siz dostlarıma daha önce de bahsetmiştim. Paltolar ve pelerinler benim kışı sevmemin en önemli nedenleri. Hem düzgün bir tercih yaptığınıza yıllarca giyebilirsiniz,hem aksesuarlarla kombinlediğinizde kışı renklendirebilirsiniz. Pano gibi düşünün,atkılar eldivenler ve şapkalar/berelerle,broşlarla ve eşarplarla kombinlediğimizde oraya muhteşem görüntüler çıkar. Bu sene özellikle daha güzel,çünkü hem renk hem de model açısından bakıldığında gerçek anlamda bir zenginlik söz konusu. Oversize/koza modeller,yerleri süpüren uzun mantolar,trench görünümlü ama kürk eklentili Burberry şaheserleri,pelerinler,ve 60'lardan fırlama,kadının kıvrımlarını kalın bir mont altından bile belli etmesini sağlayan parçalar. Parkaları da unutmamak lazım,gerçi onlar kendilerini bu sene de unutturmuyorlar:)
O zaman sizler için seçtiğim güzellikleri incelemeye başlayalım mı? Umarım kış alışverişinizi erken bitirmemişsinizdir,çünkü pişman olabilirsiniz:) Sevgiler!
Hi there! I know,i'm taking long breaks in these days. The weather conditions effected me too,i'm feeling a little bit nervous and devoid of self-motivation. But as you guys all know,the winter is coming and i felt like i had to open this coat/cape/parka/trench/ case and inform you about the hit pieces that we can wear when snow is pouring down on us. I think i made pretty good choices:)
I've mentioned you guys that i'm totally in love with winter. Well,coats and capes are actually one of the best reasons that i love this season. When you make a logical choice,you can wear them a long period of time,if you match the coat with the right accesories,you can shine with your outfit in a cold,snowy day. Imagine the coat as a board,and match it with gloves,hats,scarves,wefts and voila! You're ready:)
This year is especially very efficient and productive about coats. Every kind of them are in runways. There are oversized,superlong ones,there're capes and parkas and all of them are fashionable. So,let's jump in the pics and take a small look at the best coats of this season. I hope you'll like them all,love you!

                                            


Burberry Oversized Coat-Kesinlikle bu sezonun en trendy formlarından biri. Hatları bulanıklaştırıyor,sizi koza gibi kaplıyor. Benim ilk tercihim olmazdı ama hanım hanımcık bir havası olduğu kesin:) / Definitely one of the most trendy forms of this season. It blurrs your actual shape and covers you like a cocoon. I'm not sure that i prefer a coat like this,but it reflects a lady-ish character.



Emilio Pucci Leather Coat- Bu parça hakkında yapabileceğim en yerinde yorum,zamansız oluşu. Deri her zaman moda,evet rengi belki biraz cesur ama beyaz tene çok güzel oturabilir. / A timeless piece,a good choice. You can wear it like forever,because leather is always fashionable.



Mulberry Coat- Favorim,aşık oldum,keşke benim olsa dediğim ve hiçbir yerde benzerini dahi bulamadığım. Mulberry'e karşı özel bir sempatim var ve bu parça sempatimin giyilebilen nedeni. Sizce de çok iyi değil mi? / My favorite,my baby,the main item on my wishlist! I have a special obsession about mulberry,and this coat is the perfect,wearable reason of my interest. Isn't it lovely? Oh yes it is,yes it is!


Burberry - Trenchcoat esintileri taşıyan bir parça olsa da omuz kısımlarına yerleşmiş kürk ve montun kalın formu onu kışın giyilecek bir parça yapmış. Umarım o kürk sahtedir derken Mulberry'den sonra ikinci favorimin de bu olduğunu belirtmek isterim. / Well this one reminds me trenchcoats,but the fur on the shoulders and the thick fabric says that we can wear this beauty in winter. I hope the fur is faux. oh btw,this one is my second favorite.


Topshop - Bu tür montlarda bana nostaljik,rafine gelen birşeyler var. Küçükken sürekli bu tarz montlar giyerdim çünkü fermuarları bozar,düğmeleri koparırdım ve bu çoban düğmeleri dayanıklı olduklarından o zamanki stilistimin -annemin- tercihi olurlardı. Kırmızı oluşu da ayrı bir sevimli:) / There's something nostalgic about this kind of coats. It reminds me my childhood,i used to wear these kind of coats a lot. Because the buttons were so big and useful. As you guys might guess, i was a tough child and my stylist in those days -mom!- wasn't very happy about my catastrophic little misbehaviours:)


Topshop Parka - Parkanın salaşlığı ve çok cepliliği benim gibi hayatını çanta ve ceplerinde gezdiren bir insan için büyük rahatlık. Bu parkanın içindeki beyaz kürklü astarı çok sevdim! Elbiselerle kombinlemek de biraz sağ gösterip sol vuran bir şıklık yaratabilir diyorum,kararı siz dostlarıma bırakıyorum:)  / This kind of pieces are just my type,because i'm a person who carries her life in her totes and pockets. I loved the white fur undercoat and can't wait to buy a thing like this and match it with dresses:)


Alexander McQueen "McQ" Parka- Üçüncü favorim. Çünkü kısa,çünkü kapşonu var,çünkü ben McQueen modaevinden çıkan herşeye hayran bir kızım. Doğumgünüm yaklaşıyor,hadi bana bunu alsın birileri! :) / My third favorite coat. Because it's short-cut,because it has a huge hoodie,because i'm a girl who's a huge fan of every piece that McQueen fashion house designs. My birthday is very close,buy me this as a gift, puh-leeeease!


French Connection Coat - Benim tarzım olmayan bir uzunlukta,ama uzun boylu bayanlar tercih edebilir tabii. Rengi de beni çok açar,bilemedim. Bu tarz kesimlere alışamadım gitti:) / Not my type,definitely. It can be prefered by tall girs,of course. And the color is very pale for me,i don't know.. I'm not used to wear this kind of beauties:)

French Connection Colorblock Coat - Bunu sevdim! Kollar koyu,düğme detayları güzel,nasıl desem "sıkı" bir duruşu var. Bana asker üniformalarını hatırlatıyor. / Oh i like this! Arms are black,buttons are up and stylish and it has a "tough" look. It reminds me military uniforms.

 French Connection - Mad Men kızına yol açın! 60'lara gitmişiz hissi vermiyor mu size de? Belden aşağısına kilo alan hemcinslerime tavsiye etmiyorum ama bacaklarınıza güveniyor ve retro seviyorsanız,yerinde bir tercih. / Here comes the Mad Girl! Seems like we travelled back in time and stopped at 60's,right! So classy! I don't recommend this kind of forms to the girls who gets wight to the hips but if you trust your legs and if you love retro,there you go sisters!


French Connection Cape - Rengi,uzunluğu ve formuyla ideal bir pelerin. Kış aylarında pek ısınamasam da bu ara dönemde işimize yarayabilir,ne dersiniz? / An ideal cape with it's length,fabric and form. An ideal piece for these kind of times.
Anna Sui Printed Coat - Desenler bu sezon çok moda,bu tarz cesur parçalara da şans verilmeli bence:) Hem siyah beyaz,klasiklerden sayılacak bir avantaj bu. / Big prints are the biggest hit of this season and this Anna Sui coat gives everything that you want. It's printed,and black&white details makes this baby a classic.



Burberry Coat - Kollardaki kürk detayı ve turuncu rengi bile onu muhteşem yapmaya yetmiyor mu? Turuncu ve kiremit rengi bir mont için fazla cesur olabilir ama,yine de değer. / Fur on the shoulders and the color! It's a courageous act i know,but it's worth it.