30 Eylül 2011 Cuma

My shopping List!

Selamlar herkese! Umarım hepiniz iyisinizdir ve aniden bastıran bu serin havaya rağmen hala keyfiniz yerindedir:)
Sonbahar geldi,ki ben yaza pas vermeyenlerden olduğum için bu tür havaları daha çok severim. Daha fazla şey giyeriz, yaz dolabımızda bir iki parça seçim yaparken burada istediğimizi giyer ve daha ilginç kombinler yaparız.
Ben ödevini erken yapan kızlardan mıyım bilmiyorum ama iyi çalıştığım kesin,hepsi siz okurlarım için:) Podyumlarda bu sene çok cesuruz,desenleri kullanıyor,dokuları karıştırıyoruz,ayaklarımıza kadar parlıyoruz ve bordo renkli aksesarlarımızla efeminelik katsayımızı arttırıyoruz.Ben arzu nesnelerimi çektim,alışveriş listem hazır. Siz dostlarıma resimlerle anlatacağım nacizane önerilerim de var,bu sezonun kilit parçalarıyla şovumuza başlayalım o zaman! :)
Hey there,everyone! Hope everything's ok in your lifes,despite of this interesting,breezy weather:)
Well,my favorite season has come. I'm not a big fan of summer,you know there're always better clothing alternatives in fall/winter. We can mix the colors and wear them all together,and the accesories are much more adorable. More clothes / accesories means more interesting looks:)
I don't know if i'm the fashion-geek girls who do their homeworks early,but i worked so hard for you my lovely readers:) In this season,we're brave with big prints in our tees,we're mixing them with different textures,we're shining from head to toe and we're much more feminin with our burgundy coloured accesories. I picked up my must-have pieces and prepared a guide for you fellas. Hope you'll like them,let's jump into pics!



Bu sezon kendimizi koza-montların içinde kaybedip,silüetlerimizi bulanıklaştırıyoruz dostlarım. Ayakkabılara bakın,platformlarla yükseliyoruz,keplerle gizem saçıyoruz! / We're losing ourselves in cocoon-shaped coats and blurring our silhouettes. Look at the pumps,we're rising in platforms and keeping our mysterious looks with hats!

Bu adama hayranım. Satenle örgüyü karıştırmak? Ufku çok açık. O gözlükte de gözüm var,bildireyim. / I'm a huge fan of Alexander Wang. Mixing the fabrics? Knit and satin? You're genius.



Dostlarım,gardrobumuza yıldız desenli bir parça eklemenin zamanı geldi de geçiyor bile! Sarı elbiseyi giyen modeldeki bel çantası muhteşem,o kadar efemine bir parçaya kattığı spor havaya bayıldım. / Sisters,it's time for us to add a star-printed piece in our closets. Look at the yellow-dressed model,look at the bag. I loved the casual look that it gives to this kind of a couture-ish dress.

Bordo,sezonun hit rengi. Şapka,sezonun hit aksesuarı. İkisi: Mükemmel. / Burgundy,the most popular color of the season. Hat,the most popular accesorie of the season. Both of them: Perfection.

En soldaki benim tercihim olacak,ısmarladım bile! Bu sonbahar biz beyaz tenli kızlar mutlaka bir bordo ruj edinmeliyiz.Mutlaka! / I'll take the one in the left,sisters! Every girl who has white skin must have a burgundy colored lipstick,it'a a must!

Miu-Miu parıltıda çığır açtı,muz topuk denen bir kavramı hayatımıza sokuverdi! Tasarımın orjinali makbuldur diyor,bu arkadaşlara itinayla aşık oluyorum!  / Miu Miu is changing the meaning of "sparkle" in the runways! The most original is the best,so i'm falling in love with this banana-heel booties!

Kalem etek,üzerine giyilecek dar bir bluz veya iyi kesimli bir gömlekle bu sezon kıvrımları tekrar betimleyecek. Kum saati görünümünü elde etmek için mükemmel bir hamle olur,soldaki deri olan favorim. / Pencil skirts are definitely the main pieces which are gonna give the sandglass look that we want in this season. Wear them with tees and shirts.
 

Plastik şeyleri seven bir insan olmamama rağmen alışveriş listeme jet hızıyla girdi! Kendim de yapabilrim diyorum,zor mu olur? / I'm not a huge fan of plastic but look! It's a must. MUST!

Stella Mc Cartney,kadın vücudunu çizgileriyle betimlerken puantiye kullanıp deseni bu sezonun da gözdesi yapıyor. Puantiye olmadan bu sezon gardrobu olmaz dostlarım,benden söylemesi.  / Friends,if you wanna have a trendy wardrobe,you should add a polka-dotted piece. Look at these dresses from Stella Mc Cartney,it defines the curves of us and becomes trendy with polka dots. Lovely!

26 Eylül 2011 Pazartesi

We love you,Clinique!




Blogumu takip eden dostlarım bilir,cilt bakımı veya makyaj sözkonusu olduğunda bahsettiğim tek bir marka vardır,o da Clinique'dir. Antialerjik olması,dermatologlar tarafından düzenli olarak test edilmesi ve parfümsüz olması (ki bu en sevdiğim özelliğidir) ürünlerin en büyük avantajlarından.
Clinique'i sevmemin bir nedeni daha var,belirli zamanlarda belli sürelerle çok güzel kampanyalar düzenler ve bizlerin azalan stokları yenilemesine,yeni ürünleri deneyip fikir sahibi olmamıza imkan sağlar. İşte bu kampanyalardan birinin 10 Ekim'e kadar sürmek üzere başladığını öğrenen bendeniz de hemen bir post hazırlayıp siz okurlarımı bilgilendirmek istedim:)
Kampanyanın içeriği şöyle, 2'si cilt bakım ürünü olmak üzere 3 tane ürün alışverişinizde,155 TL değerindeki bir seti hediye olarak alıyorsunuz. İçeriğinde Clinique'in en tercih edilen ürünleri var. Listelersek;

 Moisture Surge Extended Thirst Nemlendirici (15 ml)
All About Eyes Göz Serumu (7 ml)
Stay Matte Pudra - Stay Beige (2,2 gr)
Long Last Glosswear spf 15 Dudak Parlatıcı (2,4 ml)
High Impact Maskara - Siyah (4 ml)
Dikdörtgen saç fırçası

Listedeki ürünlerden göz serumunu,maskarayı ve dudak parlatıcısının farklı bir tonunu daha önce de kullandım,ve gerçekten memnun kaldım. Eğer siz de cilt bakım ürünlerinizi yenilerken yenileri de keşfetmek ve bu harika seti alıp denemeye başlamak isterseniz 10 Ekime kadar Clinique satan mağazalara veya Beyoğlu'ndaki şubeye uğrayarak alışverişe başlayabilirsiniz dostlarım:) Sevgiler:)

21 Eylül 2011 Çarşamba

Here comes the Bride!



Yanıltıcı bir başlık kullandım bu sefer,kabul ediyorum ama olsun,daha uygununu bulamadım! Selamlar,herkese. Pek beklenmedik bir post olacak,zaten konusu da benim için beklenmedik ama bugün elime geçen bir resimden sonra yazmalıydım bunu:)
Şimdi,buraya nasıl geldi bu olay,bu kızkardeşiniz size onu anlatsın öncelikle. Ben öğle vakti elimde tost "Unnatural History" izlerken ve bir yandan "şu diziyi neden tek sezonda bıraktılar?!" diye hayıflanırken,en yakın arkadaşlarımdan biri aradı, "sana bir mail attım,aç bak" dedi. Açtım,üç resim yollamış. Biri buydu. Sanırım şu an hayallerimdeki gelinliğe bakıyorsunuz dostlarım,hayır hayır sağdaki. Ama soldakini de esgeçemiyorum,hatta o bile olabilir. Her zaman beyaz olmayacak ya bu gelinlik dediğimiz:)
Alexander McQueen'in resort koleksiyonundanmış bu iki harika parça. Ben gelinliğe "illa beyaz olacak,illa kabarık olacak,duvağı şöyle uzun,böyle 5 metre" kriterleri olan bir kız olmadığımdan,rengi de modeli de bana son derece normal geldi.Üst kısmı biraz fazla detaylı ama,yine de güzel:) Beni bilenler bilir,öyle aman aman evlilik hayallerim,hayali masa düzenlerim falan yoktur ama bu tasarımı görünce cidden evlenesim geldi. Onu giyip nikah dairesine gitsem de olur:) Ama şöyle bir sorunum var,önce damadı bulmam gerek:) Ben şimdilik zamana bırakıyorum,beyefendi her neredeyse çıkıp gelecektir umarım:)
Sizin hayalinizdeki gelinlik/düğün/ev/balayı planları nasıl? Yorum olarak yazın,kimbilir hepinizde ne ilginç fikirler vardır,meraktayım:)
Yes,i know my header is a little bit tricky this time,but believe me it's the best that i could find,my friends!
Well,hey there everyone! It's an unexpectable post for both of you and me. I mean it's unexpected about the subject. You see,we're talking about wedding dresses:)
At first,let your sister tell you how did she go to that far. While i was eating my toast and watching "Unnatural History" and complaining myself about the length of it - i mean it's just one season,come on!- one of my best friends called me and told me to open my mailbox. She'd sent 3 pics and you're looking one of them now. I'm writing this post because i think i've found my ideal wedding dress,my friends. No,no not the one in the left:) It's gorgeous too,maybe i'll pick this one.. You know a wedding dress doesn't have to be white all the time:)
These two beauties are belong to Alexander McQueen resort collection. I'm not a girl who has certain rules about wedding dresses. For me,it doesn't have to be white,fluffy,long tailed / weiled like 5 metres. That's why the design is just for me,maybe it's very detailed on the top but,never mind:) My friends know me,i don't have dreams about my future marriage,my wedding,my sitting plan etc. but when i saw this dress,i felt like "i should get marry a.s.a.p!"  But i have a problem,i guess i have to find a groom:) Ok so,i'm giving him a little bit time to find me and buy me this amazing dress:P
What about you? Do you have dreams about your future marriage? Add them as comments my friends,i'm sure everyone of you have some amazing ideas:)

19 Eylül 2011 Pazartesi

2011 Emmy Award Looks!

Selam herkese! Bir Emmy Ödül Törenini geride bırakmış uykulu bir insan olarak,dinç kafayla sabah post'u hazırlamak istedim siz dostlarıma. Ben uykusuzluğa alışkınım,profesyonel öğrenci ve okurken çalışmış bir ofis sevdalısı olarak Emmy'nin beni yıkamayacağına kanaat getirip törenin bir kısmını izledim. Emmy beni geç yayın saatiyle yıkamasa da "Mad Men" sevdasıyla yıktı geçti. Zira bu sene izlediğim ve -twitter'dan da beni izliyorsanız eğer farkındasınızdır- dilimden düşürmediğim tek dizi olan "Game of Thrones" bence en iyi dizi (dram) ödülünü kat kat hak ediyordu ama, ödülü yine 60lı yılların bıçkın delikanlıları kaptı. Herhalde seneye bıraktılar benim dizimi ama,benim protestoma engel değil bu. Kırmızı halı ise her zamanki gibiydi,ben severek izledim. Beğenmediğim birkaç elbise var tabii ama siz beğenmişsinizdir belki diyerek onları da paylaşacağım. Eh o zaman,fotoğraflara geçelim!
Hey guys! As a sleepy girl who's watched Emmy Awards,i'd like to prepare a morning post to you this time. I'm used to stay sleepless,you know i'm a professional student who worked in part time jobs at the same time,that's why i thought like "Emmys can't win over me!" and watched the show. Well,Emmy's didn't win over me with late hour disanvantage,but it definitely pissed me off with best series (drama) choice. Mad Men? Seriously? Again?!! I was supporting Game of Thrones -if you guys follow me from twitter,you know that i'm a huge fan of the series and the book- but unfortunately my hopes are delayed to next year,i guess. The Red Carpet was the same,gorgeous dresses with superexpensive jewelery. I've got lots of favorite looks,but i'm gonna some of the bad choices too. Hope you'll like the post,let's jump in the pics!



Lea Michele,Marchesa tasarımı elbisesiyle bence hoş bir seçim yapmış,ben özellikle bu kadından daha abartı bir saç ve tasarım tercihi bekleyen bir insan olarak ters köşe oldum,iyi ki de öyle oldum. Elbise gerçekten çok zarif.



Lena Headey'nin elbisesinin markasını bilemedim,fakat kendisine yakışmış. Zaten kırmızı halı tercihlerini sade tasarımlardan yapan bir aktris,belki bu kadar dekoltesiz,kapalı bir tasarım tercih etmeyebilirdi diyorum. Baştan aşağı siyah,ne oluyoruz yani.

Kate Holmes Calvin Clein tasarımı elbisesiyle bence çok şık ama o zarif havayı baştan savma topuzuyla alıp yere çalmış kendileri. Yani bir kuaför eli değil de,kalemle toplanmış final sınavı saçı havası veriyor şimdi,sevmedim. Elbise ise bence gecenin en güzel mavisi.


Kate Winslet,gecenin kazananlarından aynı zamanda. Rol aldığı ilk TV yapımı olan Mildred Pierce ile ödülü kaptı. Kırmızı Elie Saab'ın içerisinde her zamanki gibi çok zarif olduğunu düşünüyorum.Elbise fazla sade ama mücevherler kurtarıyor sanki,ne dersiniz?


Nina Dobrev,kırmızı Donna Karan elbisesi içinde bence gecenin en güzel pozlarından birini veriyor. Saçların duruşuna bayıldım,kolyesi de çok hoş görünüyor.Elbisenin önüne geçen detay olmaması güzel,etek kısmındaki katlar yeterince rol çalıyor zaten. Yalnız kumaşının handikapı sanırım,biraz buruşmuş etekler. Olsun,bence gecenin en güzel kırmızısı buydu.

Heidi Klum bu Christian Siriano tasarımını hangi akla hizmet giydi,hiç bilemiyorum. Başka bir elbise / pantolon / kalem etek altında muhteşem durabilecek Louboutin ayakkabılar burada göz tırmalıyor resmen. Hiç beğenmedim,öyle böyle değil.

Kristen Wiig kimdir bilmiyorum,ama Zac Posen tasarımı elbisesini sevdim. Tasarımcıların özel gecelerde tercihinizi kahverengiden yana kullanmayın uyarılarına pek kulak asmamış hanım efendi,saçları da çok salaş bırakmış belki ama elbiseyi güzel taşıdığını düşünüyorum.

Christina Hendricks,tasarım tercihini hiç beğenmediğim bayanlardan. Ödül törenlerinde "budur!" diyebildiğim bir elbisesi bile yok. Bu Johanna Johnson tasarımı onun denediği ilk elbiseymiş,keşke diğerlerine de bir şans verseymiş diyorum. Güzel belki ama,ne bileyim o yırtmacın açıldığı yer,sonra ayakkabılar,sevemedim.


Anna Torv'un elbisesinin tasarımcısı kim bilmiyorum ama zaten konu elbise değil burada. Öyle zarif bir görünüşün altına kalın bantlı ayakkabılar? Jimmy Choo'nun ince bantlı stilettoları bitti mi?

Emily Blunt bence gecenin en zarif kadınlarından. Makyajına hayran kaldım,allığının tonunu merak ediyorum. Tasarım Elie Saab,söylenecek hiçbir şey yok.


Julia Stiles Georges Hobeika tasarımı açık mavi bir elbise seçmiş,gecenin en güzel ara renklerinden biri sanırım. Oje rengi ve portföyüne bayıldım.


Gecenin en güzel siyahı. Evan Rachel Wood,Elie Saab'ının içinde parlıyor! Kırmızı halılarda deneysel tasarımlara sıcak bakmayan,eski kafalı bir kızım ben,bu yüzden bu elbisenin klasik,asil duruşunu çok sevdim. Wood'un Smokey Eye dediğimiz dumanlı makyajını yapan kimse,eline sağlık. Elbiseye hayran kaldım gerçekten,Evan Rachel Wood sanki bol yıldızlı bir yaz gecesini geçirmiş üstüne.


Sofia Vergara Vera Wang imzalı elbisesiyle süper bir tercih yapsa da,o bileğindeki şeyi sevemedim ben. Küpeleriyle uyumsuz gibi,ne dersiniz?

Arada kaldım dostlar. Gywneth Paltrow'un giydiği bu Pucci elbise benim zevkime uymasa da kendisine o kadar yakışmış ki,beğenmemezlik edemeyeceğim. Kırmızı halıda stilini çok güzel yansıtıyor bu kadın.
Ps: Gecenin kazananı da Elie Saab oldu bence. Belirteyim:) /  I think the very-best winner of the night was Elie Saab:)

Fotoğraflar / Photos: JustJared

13 Eylül 2011 Salı

Saying "welcome" to fall...

Saying "welcome" to fall...

Merhaba herkese! Ağustos boyunca süregelen insanüstü yoğunluğum Eylül ayı itibariyle hafifleyince,siz okurlarımı Sonbahara hoşgeldin! konseptiyle karşılamak istedim. Eylül,çoğumuzun aksine bana hüzün değil heyecan katıyor. Sonbaharda doğmuş olan diğer bütün çocuklar gibi,zamanla bu mevsimin tadını çıkarmayı öğrendim ben de:) Yazın sıcaklığı sonbaharın habercisi olan hafif rüzgarlarla birleşir ve güneşi yüzümüzde hissedip gözlerimizi kısarken,ters yönden esen rüzgarla uçuşan eteklerimizi toparlamaya çalışırız. Ya da bu kombindeki gibi konforlu,bol paça pantolonlar giyiyorsak;paçalarımızdan içeri dolan rüzgarın bizi olduğumuzdan iki beden geniş göstermesini engellemek için uğraşırız:)
Çoğu kombinimin etek içerdiğini fark etmiş bir insan olarak,bu sefer parlament mavisi,konforlu ötesi bu acne pantolonu,sezonun hit parçalarından önlük yakalı bir bluzla birleştirdim. Dekoltesi nasıl ama? Yakaları kapatıp beli açma fikri çok akıllıca. Hazır hanım hanımcık olmuşken audrey hepburn ilhamını alıp ona da bir selam göndererek gözlükleri cat-eye dediğimiz modelden seçtim. (geçen sezon hevesimi alamamıştım!)
Bu tarz bol paça ve uzun pantolonlar genelde uzun boylu hemcinslerimin tercihleri içerisinde olsa da,doğru bir topuklu ayakkabıyla orta boylu bayanlar da bu parçaya şans verebilirler diye düşündüm,bu yüzden yine iki çift ayakkabı seçtim. Marc Jacobs babetler beni tanımlıyor,Louboutin'leri giydiğim an annesinden ayrılmış Bambi kadar ürkek olabilirim çünkü:)
Bu kadar uslu bir görünümü makyajda ve tırnaklarda kırmızıyla kırmak istedim,ben canlı bir ton seçsem de bu senenin hit renki bourbon dedikleri,bizim bildiğimiz şarap rengi/bordo. Beyaz tenli bir bayan olarak bordo ruju kendime pek yakıştırsam da o kadar cesur bir tercih yapmadım henüz:) Önereceğiniz bir marka/ton var mı?
Son olarak çantaya değinmek istiyorum. Normalde nude/ten rengi tonlarda hit bir parça bulmak benim için zordur,çantada ince eler sık dokurum.Fakat Marc Jacobs imdadıma yetişti,omuzdan asılabilmesine ve bunun çok şık bir zincirle sağlanmasına bayıldım! Wishlist'e ekliyorum bunu,yılbaşı yaklaşıyor:)
Bu post'u biraz uzattım sanırım,normalde kombinler üzerine bu kadar konuşmuyorum. Ama siz okurlarımla sevdiğim şeylerden bahsetmeyi deli gibi özlemişim! Geri dönüşümü ilan eder,çalışkan bir bal arısı olarak kovanımı boş bırakmayacağıma dair size söz vermeyi kendime görev bilirim dostlarım! Geri dönmek çok güzel,hepinizi seviyorum!
Hi there! My extraordinary schedule is left behind now -because September has started,yay for that!- so here i am fellas! And i wanted to say "hi there!" to you with a look that welcomes the new month and new season. I'm a girl who's born in November,that makes me a fall child. Well all i can say about this is the fact that fall gives me joy -like every other fall children- ,especially September. Because there're still signs left from Summer,but there's a sweet,warm breeze that fills our skirts with joy and west wind.Well,in this look,our trousers:)
I've noticed that most of my looks include skirts,so i decided to prepare my ideal fall look with an ideal comfy acne trousers. I picked up a apron collared blouse that makes the outfit a little bit more lady-ish. I loved the button up front but an open waist idea,looks cool and clever.
I decided to complete the look with two pairs of shoes,because this kind of long and large pants are usually prefered by tall girls,but a fun size of a girl (that's me,of course!:)) can use this gorgeous acne pants with a right pair of pumps,like these nude louboutins. But i'll still go with marc jacobs flats,pumps make me walk like Bambi:)
At last,make-up. This look is whole nude -except trousers- that's why i picked up two red items that brighten up our faces and hands and make us look sexier. YSL Red lipstick and NARS nail polish,voila! But if you'd like,you can prefer a burgundy-coloured lipstick and nail polish,the color looks perfect,especially on blondes. I'm planning to buy a burgundy lipstick too,any suggestions?
Before ending this post,let me say a few good things about the bag. I'm a huge bag junkie,when i decide to buy a bag,a thing like marathon starts. I look everywhere until i find the perfect one. And i'm saying that the "perfect nude bag" is this marc jacobs one. Looks pretty,useful and comfy. What can i ask for more?
I know that i wrote so much,it's unusual for my look posts. But i missed writing to you and talking about things i love! I'm declaring that i'm back guys,this bee is gonna be a busy-bee again in her beehive! Love you all,it's very good to be back! xoxo:)